szeptember 2014

Adómentes juttatások listája!

A személyi jövedelemadó (szja) törvény előírásai között meglehetősen nehéz eligazodni, különösen nem könnyű az elmúlt két évtizedben toldozott-foltozott rendelkezések között fellelni a forrásától (költségvetési, EU-s, önkormányzati, vállalkozói, civil), céljától, feltételeitől függően igencsak sokféle támogatásra vonatkozó szabályokat.

Számlázó programok és online számlázó rendszerek bejelentési kötelezettsége!

Aki számlázó programot használ, és 2014. október 1. után is szeretné használni, akkor ezt az igényét 2014. november 15-ig be kell jelentenie a NAV-hoz.
A rendelet más adatszolgáltatást ír elő a számlázó programokra és mást az online számlázó rendszerekre, bár a rendelet fogalmi meghatározása szerint az online számlázó rendszer is számlázó program (számlázó program: számla kibocsátására alkalmas számítástechnikai program, programfunkció, programmodul, ideértve az online számlázó rendszereket is).
Bővebben a kapcsolódó linken!

A társasági adóra már az idén ható nyári törvénymódosítások!

Az Országgyűlés július 4-én fogadta el az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XXXIII. törvényt és a reklámadóról szóló törvény (2014. évi XXII. törvény) módosítását. E törvények több, a társasági adózást érintő változást tartalmaznak.
Bővebb információ a kapcsolódó linken.

Oldalak