január 2015

Adómentes lakáscélú munkáltatói támogatás!

Adómentes lakáscélú munkáltatói támogatás!

Az SZJA törvény értelmében a munkáltatóknak 2014. január 1-től lehetőségük van, hogy a vételár, a teljes építési költség 30 százalékáig, de legfeljebb 5 millió forint erejéig adó- és járulékmentes támogatással hozzájáruljanak munkavállalóik lakáshitel-törlesztéséhez.

- Pénzügyi vállalkozástól felvett hitel törlesztésére is adható.

Cafeteria 2015. évi változása!

A béren kívüli juttatások kedvezményes keretösszege (amelynek 1,19-szerese után a munkáltatónak kell 16 százalék szja-t és 14 százalék ehot fizetnie) éves szinten a jelenlegi 500 ezer forint helyett jövőre 200 ezer forint, SZÉP-kártya támogatás esetén 450 ezer forint lesz (a munkaviszonyban töltött napokkal arányosítva). Ebbe minden, a munkavállalónak, és rá tekintettel más magánszemélynek az adóévben adott béren kívüli juttatás beleszámít, ugyanakkor az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba úgynevezett célzott szolgáltatásra utalt munkáltatói adományt nem kell figyelembe venni.

Változás 2015 január 1-jétől a személyi jövedelemadóban!

Első házasok kedvezménye!

Ki jogosult az első házasok kedvezményére?

2015. január 1-jétől a 2014. december 31-e után házasságot kötött minden olyan házaspár, amely esetében legalább az egyik házastárs első házasságát köti, jogosult az első házasok kedvezményére. E kedvezmény a családi kedvezményt megelőző sorrendben érvényesíthető.

A kedvezmény mértéke